Yhdessä tekemisen iloa jo vuodesta 1994

YHdessä se on vieläkin hauskempaa

Tervetuloa Tiffans ry:n kotisivuillemme

 

Uusin jäsenkirje on julkaistu. Lue jäsenkirje täältä ...

Tiffans ry. on lasia harrastuksena tai ammattina käsittelevien käsityöläisten yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tiffany-, lyijy- ja sulatuslasitöiden harrastusta ja arvostusta. Liity jäseneksi ...


Tiffans ry:n ”Lasitaidenäyttely Suomi 100 v" 20.8. - 24.9. Ravintola Kappelissa

 


Suomi viettää tänä vuonna itsenäisyyden 100-vuotis-juhlavuotta. Valtioneuvoston kanslian vastaa  "Suomi 100" -hankkeen juhlavuoden ohjelman kokoamisesta. Juhlavuoden teemana on: ”Yhdessä”. Mukaan halutaan mahdollisimman paljon suomalaisia ja Suomen ystäviä niin Suomesta kuin ympäri maailmaa. Laajaan ja monipuoliseen ohjelmaan voit tutustua hankkeenverkkosivuilla: suomifinland100.fi .

 

Tiffans ry:n ”Lasitaidenäyttely Suomi 100 v” on hyväksytty mukaan ohjelmaan. Näyttely pidetään Ravintola Kappelissa 20.8. – 24.9. Olemme asettaneet kunniahimoisen tavoitteen näyttelylle: 100 ikkunatyötä sekä yhteistyö. Yhteistyö on teemaltaan ”Sinivalkoinen”. Työssä saa olla vain sinistä ja valkoista. Tähän yhteistyöhön tulee 20 kuparifolio- eli Tiffany tekniikka töitä, jotka ovat kooltaan 25x25 cm. Ikkunatöiden teemana on tietysti itsenäinen Suomi ja kaikki se, mikä liittyy Suomeen, suomalaisuuteen, suomalaisiin ihmisiin ja  Suomen luontoon, ja mitä Suomen itsenäisyys sinulle merkitsee. Töiden toivotaan olevan vähintään A3 kokoa.

 

Tähän juhlanäyttelyyn hyväksymme töitä, joiden ei tarvitse olla uusia ja jotka ovat olleet näyttelyissä aikaisemminkin. Katsellessamme kuvia aikaisemmista näyttelyistä, huomasimme, että esim. vuoden 2000 näyttelyssä, joka oli Helsingin kaupungin 450 vuotis-juhlavuosi, oli runsaasti hienoja töitä mm. Helsingin tärkeistä ja arvokkaista rakennuksista ja monumenteista, ja tällaiset työthän sopivat hyvin myös tähän Suomi 100 näyttelyyn. Myös Tiffans ry:n 20- vuotis-juhlavuoden näyttelyssä oli töitä, jotka ovat myös tämän teeman mukaisia. Jos teillä on näitä vanhoja tai uusia teemaan sopivia töitä, ilmoittautukaa mukaan näyttelyyn.

 

Toivomme, että ilmoittautuisitte viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Lähettäkää Tiffans ry:n sähköpostiin (tiffansry@gmail.com)  työstänne kuva, kertokaa työn koko ja nimi sekä onko teos myynnissä vai ei ja mikä on työn myyntihinta / vakuutusarvo. Jos työ ei ole vielä 30.4. valmis, voitte lähettää kuvat viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

 

Tehdään Yhdessä hieno näyttely Suomi 100 hengessä!


 

Omat tapahtumat


"Suomi 100-vuotta" -lasinäyttely Ravintola Kappelissa

Päivämäärä:20.08.2017

Kappeliin näyttely 20.8 – 24.9.2017. Tavoite on saada 100 työtä ’Suomi 100 vuotta’ – näyttelyyn. Töitä ei laiteta lamppujen taakse ja kaikille töille pyritään saamaan hyvä ja näkyvä paikka. Pystytys alkaa su 20.8 klo 6. Avajaiset järjestetään ko. iltana klo 19.00. Näyttelyn purku on ma 25.9 klo 7.00 alkaen.


Näyttelyn töiden tulee olla aina A3 suurempia. Poikkeuksen tekevät kuitenkin sellaiset työt, jossa voi olla monia A3 pienempiä elementtejä ja jotka yhdessä muodostavat yhtenäinen kokonaisuuden.


Yhteistyö on tänäkin vuonna tulossa mukaan näyttelyyn. Työn teemana on sininen ja valkoinen. Työssä ei saa olla saumausta korkeampia kohokuvioita (3 mm + sen ylittämä saumaus alapuolella ja yläpuolella eli n. 6 mm), jotta työ voidaan pujottaa alumiinikehykseen. Yhden palasen koko 25x25 cm, jota ei saa ylittää mistään kohtaa, mutta 5 mm alitus sallittua. Työn on oltava neliö eikä vinosuunnikas. Tekniikkana tulee käyttää kuparifoliotekniikkaa.


Aloita työn suunnittelu heti vuoden alkupuoliskolla, jos et ole jo aloittanut.

Ilmoittautumisia näyttelyyn otetaan vastaa kaiken aikaa. Lähetä sähköpostia osoitteeseen tiffansry@gmail.con ja kerro montako työtä aiot valmistaa näyttelyä varten ja/tai osallistutko yhteistyöhön yhdellä vai useammalla palalla. Myöhemmin keväällä tiedustelemme tiedustelemaan töiden tarkempia tietoja.Takaisin yleiskatsaukseen


 

 

 

 Muut tapahtumat

LASIN JUHLAA!

31.8.-7.10.2017

Lasitaidetta

Patruunagalleria

Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Lapua

      

Tiffans ry:n jäsenistä näyttelyssä ovat mukana Tarja Johansson ja Margit Hakanen.


     

Patruunagalleria, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Kauppakatu 23, 62100 Lapua

Avoinna ma - to 11 - 19, pe 11 - 17, la 11 - 15, www.vanhapaukku.fi   

Facebook

 

Sivuston mobiiliversio

 

Kuvagalleria 

 

 Työhuone / Kerhotila

 

Postitusosoite

 

Uudenmaankatu 26 A 7,
00120 Helsinki

 

tiffansry(at)gmail.com